Despre autor

Salut! Bine ai venit pe blogul meu personal şi totodată, mă bucur că eşti pe acestă pagină şi te interesezi de şi despre mine. Numele meu este Sergiu Petre şi mă semnez în cercurile online ca şi mister x, sau ecs.

Prietenii apropiaţi mă strigă Sergiu. Prietenii din copilărie mă strigă ”Pe” (de la Petre). Prietenii pe care mi i-am făcut pe online mă strigă ”mister”. Mama mea mă strigă ”bă”. Cum vrei tu să mă strigi, rămâne la latitudinea ta.

În această pagină am să încerc să-mi fac o „scurtă” prezentare. În primul rând, ăla din poza din stânga, sunt chiar eu. Haha, da, ce faţă am. Ştiu. Mi-a luat mult timp şi curaj ca să-mi pun o poză pe online. Comentariile sunt futile, pentru că am avut deja parte de ele pe Facebook. Haha.

Am trei’jde ani (şi ceva) şi sunt internaut de pe vremea în care eram doar o mână de internauţi în toată România. Îmi place internetul şi mi-a plăcut mereu. Pe el am învăţat, am cucerit, am socializat, m-am jucat, am cântat, am scris, m-am distrat şi cel mai important m-am auto-educat. De la bun început internetul a fost pentru mine ca o a doua carte, sau un al doilea abecedar.

Îmi place să cred despre mine că sunt o persoană sinceră, deschisă şi creativă. Pe de altă parte, dacă aş putea să-mi enumăr 100 de calităţi pe care le-aş putea avea, aş putea în acelaşi timp să număr şi vreo 1000 de defecte.

Sunt ca un urs simpatic. Mai mereu mormăi ceva ce nu o să înţelegi şi mă las tradus repede de dulcegării şi vorbe mieroase.

Sunt un om dual, al contradicţiilor, cu cel puţin 1000 de principii. Le-aş putea etala pe toate, dar nu sunt sigur că ai fi de acord cu ele. Dar asta n-ar fi nici o problemă. Pentru că mai am şi altele.

Din cauza firii mele duale mai mereu mă pun în balanţă şi toate situaţiile prin care trec sunt analizate pe sistemul „cum văd eu” şi „cum ar vedea cel din faţa mea”.

Am un creier mare şi obosit cu un milion de gânduri şi lucruri de spus. Păcat că nu găsesc atâţia oameni interesaţi să mă asculte. Asta nu înseamnă neapărat că am ceva de important de spus. Haha!

Îmi place tot ce este frumos, dar nu sunt adeptul rozului. Îmi plac cărţile care îmi stârnesc imaginaţia. Filmele uşoare, dar interesante. Muzica de toate genurile. Femeile frumoase. Mâncarea bună. Şi în general viaţa.

Sunt inginer IT, reţelist, depanator, calculitorist, cum vreţi voi să mă numiţi. Dar cel mai important, sunt designer şi dezvoltator web, iar asta este meseria care îmi face cea mai mare plăcere să o profesez. Adică, să fac site-uri. Deşi sunt cumva semi-daltonist.

Mi-ar plăcea să profesez şi în altă meserie. Însă din păcate scriitorii nu sunt bine plătiţi în România. Asta nu înseamnă obligatoriu că aş fi un scriitor sau aş aplica la această titulatură. Ba dimpotrivă.

Muncesc de la 16 ani şi am trecut prin toate meseriile posibile. Am fost muncitor necalificat, administrator reţea, gestionar, vânzător, cofetar, agent imobiliar, agent de vânzări, administrator fast food, administrator firmă, manager proiect, IT-ist, reţelist, consultant, developer web şi multe altele. Lista este lungă şi v-ar lua o zi întreagă să o parcurgeţi. Am să mă rezum doar la o singură linie. Am făcut o grămadă şi o să mai fac o grămadă, pentru că îmi place diversitatea.

Aş vrea să fiu sincer tot timpul, dar nu pot. Oamenii din jurul tău, de multe ori, nu accepta adevărul şi se vor supăra pe tine daca îl rosteşti. Aşadar, de multe ori, mint, pentru ca lumea din jurul meu să se simtă bine. Şi la rândul meu, accept minciuni, deşi stiu că sunt minciuni, tot din aceleaşi motive.

Ar mai fi o grămadă de spus în cadrul acestei pagini, însă dacă e cineva care vrea să mă cunoască poate întreba şi pe alte căi. Mesaje private şi toate cele. Vă doresc o zi plină de „succesuri”.