Tehnicalitati

Acest blog foloseşte şi rulează pe o platformă WordPress. Citez din declaraţiile dezvoltatorilor: WordPress reprezintă cea mai performantă și actuală platformă dedicată publicării personale. Orientarea sa estetică, standardele web și ușurința de folosire o fac alegerea numărul 1 printre jurnaliști, scriitori sau bloggeri obișnuiți, iar faptul că e disponibilă gratuit fiind software liber, permite distribuirea și personalizarea sa pe placul tuturor. Pe scurt, WordPress este pachetul software ce merită ales dacă dorești să creezi un blog sau o simplă pagină personală și nu vrei să ai bătăi de cap la configurarea sau personalizarea acestuia. Am închis citatul.

DESIGN: Blogul misterx.ro foloseşte o temă (în cazul de faţă, un design) creată de către Sergiu Petre. Tema este autentică, unică şi ne-redistribuibilă. Folosirea anumitor părţi sau elemente de natură vizuală din acest design, pe alte site-uri sau bloguri, fără acordul declarat al autorului temei, reprezintă o încălcare a drepturilor de autor şi se supune penalităţilor aşa cum este stipulat în toate regulamentele şi legile internaţionale, privind creaţia digitală, software-ul, distribuirea şi folosirea infrastructurilor de tip digital. (Vezi licenţă Creative Commons) Această temă foloseşte însă şi alte elemente ajutătoare, plugin-uri sau widget-uri, pe care le vom numi terţi, cum ar fi: Shareaholic, NextGen Gallery, Contact Form, Advance Youtube Plugin, sau altele. Folosirea acestora şi integrarea lor în acestă temă, s-a făcut conform licenţelor de folosire pe care dezvoltatorii lor le-au impus.

CONŢINUT TEXTUAL: Toate articolele de pe acest blog, sunt autentice şi unice. Folosirea lor spre modificare, sau copiere în alte scopuri decât cele declarate (vezi distribuire, promovare), se va face doar cu acordul declarat al autorului lor, în cazul de faţă Sergiu Petre. Totuşi, pe acest blog, s-ar putea să găseşti şi articole care nu sunt ale autorului, mai sus numit. Preluarea acestora de pe alte site-uri se face conform normelor de utilizare şi distribuire, pe care site-urile respective le impun. La fel ca şi în cazul design-ului, toate textele prezente pe misterx.ro, cad sub incidenţa regulamentelor şi legilor internaţionale (Creative Commons), privind creaţia şi distribuţia de informaţii online.

FOTOGRAFII ŞI IMAGINE: Această categorie de elemente se divide în două. Materialele pe care le folosesc pe acest blog, de ordin fotografic, imagini care imprimă într-un mod sau altul o relaţie între cititor şi text sau conţinutul paginilor. Şi fotografii personale, pe care le puteţi găsi în pagina Photographica, dar ocazional şi pe paginile-articole.

a.IMAGINI: Imaginile folosite în articole, sunt preluate de pe internet şi nu aduc nici un prejudiciu autorilor de drept. Mai mult, acestea sunt reduse calitativ şi cantitativ, în aşa fel încât ele să nu prejudicieze munca autorilor de drept. Singurul scop pentru care se folosesc pe acest blog, este doar în nota educativă, şi/sau pentru a corela textul din articol către o imagine care să trezească imaginaţia cititorului. Totuşi, folosirea lor de către terţi sau persoane care citesc acest site, în alte scopuri decât cele legale, este interzisă.

b.FOTOGRAFII: Fotografiile personale, realizate de către deţinătorul de domeniu, cad sub aceleaşi regulamente şi normative ca şi textele sau elementele de ordin grafic de pe site. Folosirea lor, în alte scopuri decât propagandistice sau de distribuire, se face strict cu acordul declarat al deţinătorului de drept, în cauză deţinătorul site-ului.

ContactALTELE: Te rog să iei la cunoştinţă că, orice informaţii sau material trimis prin intermediul acestui site, sau a altor căi de contact, către deţinătorul site-ului www.misterx.ro, nu vor fi considerate confidenţiale. Prin trimiterea către misterx.ro a oricăror informaţii sau materiale, acorzi misterx.ro şi implicit deţinătorului site-ului, o licenţă nerestricţionată şi irevocabilă de a folosi, reproduce, expune, efectua, modifica, transmite şi distribui aceste materiale sau informaţii şi eşti, de asemenea, de acord că misterx.ro şi implicit deţinătorul site-ului, are libertatea de a folosi oricare idei, concepte, know-how sau tehnici pe care le-ai trimis în orice scop. Totuşi, nu voi dezvălui numele tău şi nici nu voi aduce la cunostinţa publică faptul că ai trimis materiale sau alte informaţii către mine şi site decât dacă: (a) obţin de la tine permisiunea de a îţi folosi numele; sau (b) mai întâi te anunţ că materialele sau alte informaţii trimise de tine către o anumită parte a acestui “site” vor fi publicate sau folosite în alt mod împreună cu numele tău; sau (c) mi se impune prin lege să procedez astfel.

Pentru informaţii referitoare la alte părţi tehnice care ar putea interesa vizitatorii acestui site, puteţi contacta deţinătorul de domeniu şi autorul blogului, la adresa de email office@misterx.ro.