Aventuri din epoca Covid – Episodul 5

Ganduri date spre citire, in data de:

Bună dimineața, săru-mâna, să trăiți. Băi, ce-i cu prețurile ăstea la cireșe? Nici măcar 3 euro un kilogram? Serios acum, ce cireșe sunt ăstea? Pentru săraci? Bombardierii ke fake? Nu mai mănâncă și gura lor niște cireșe de-ălea adevărăciune?

Mă rog. Am luat un kil, așa, ca să văd ce e de capul lor. Dar precis sunt de-ălea contra-șmenuite, aduse din China. Că-s prea grăsune și arătoase.

În alte noutăți, în piață s-a intrat din nou în epoca lui 3 lei sau 5 lei. Piersicile ălea naturale, românești 100% din Grecia costă 3 lei. Sau 5 lei. Kilogramul. Caisele ălea mișto, oltenești, aduse din Spania costă 3 lei. Sau 5 lei. Kilogramul. Căpșunile, de diferite dimensiuni, proveniență incertă, costă 3 lei. Sau 5 lei. Kilogramul. Pepenele, românesc și ăsta, dar tot din Grecia, costă 3 lei. Sau 5 lei. Kilogramul. Ce să mai, practic, dacă te duci cu 10 euro în buzunar poți să-ți cumperi ce vrei.

Vă spun, covizii ăștia au dat lumea peste cap.

Și apropo de asta, Brașovul e pe podium. În sfârșit! Locul 3 pe țară la numărul de îmbolnăviți. Dar nu-mi dau seama de ce. Aeroportul e închis. Metroul nu circulă. Și eu, ieri, când am fost în piață, n-am văzut aglomerație sau de-ăstea. E adevărat că erau 8 oameni pe metru pătrat, se îmbulzeau toți ca la balamuc, tușeau pe toate ălea și distanțarea socială era doar un vis urât din altă eră. Dar nu cred că din cauza asta. Poftim? Ce măști? Ce mănuși? Ceieaia?

În schimb, la frizerie, m-a pus să aștept afară, că doar un client are voie înăuntru, domnu’! M-a pus să mă șterg pe covoraș când am intrat. M-a dat cu dezinfectant pe mâini. Și m-a tuns cu masca pe față. Și pe-a mea. Și pe-a ei. Mă rog, cred că perciunii o să-mi crească mai ciudat. Dar nu-i problemă, că am trimmer.

Asta după ce am fost refuzat de vreo 5 alte frizerii, pe motiv că se intră doar cu rezervare, programare, sunat în prealabil, boss! Chiar dacă frizerii, pardon, stiliștii erau lățiți pe scaune și se dădeau pe Facebook sau se jucau Candy Crush.

Mă rog. Am uitat de unde am plecat și unde am vrut s-ajung. Mi-am luat cireșe. Și piersici. Și pepene. Și la pepene i-am zis domnului să nu-l găurească. Că eu merg pe încredere. S-a uitat la mine un pic uimit, a pălmuit câțiva din grămadă (pepeni) și m-a servit. Vă spun, cred că e cel mai bun pepene pe care l-am mâncat în ultima jumătate de an. Și primul, evident.

Gata. Atât. Vă doresc o zi cu soare. La 3 lei. Sau 5. Kilogramul.

8 raspunsuri la “Aventuri din epoca Covid – Episodul 5”

 1. Seth^^

  Si, ti-au crescut perciunii ciudat? :)) – games.rdsbv.ro forever!

  Răspunde
  • Sergiu

   Hahaha. Seth-ul! Oh man, long time no see, dude! Ce faci? Cum ești?

   Și să nu uit. Nu, au crescut normal. Din fericire. :))

   Răspunde
   • Seth^^

    Ma bucur ca ai perciuni normali xD

    Cum sa fiu, daca vezi prin brasov un om de 2m si gras pe un scooter electric albastru sa sti ca ala-s io :))

    Chiar acu cateva zile a tipat unu la mine dintr-o duba la intersectia de la ITC, si citez „Da-te ma jos de pe el, ca-l strici” :)))

    Răspunde
    • Sergiu

     Hahaha. Da, cunoaștem. Că și eu m-am rotunjit pe la colțuri. :))

     Lasă, noi să fim sănătoși. Mă bucur să aud de tine și mă bucur că ești bine! Însurat, copii? Cu munca cum ești? Tot pe programare sau te-ai făcut bucătar? :))

     Răspunde
     • Seth^^

      Te scot la un burger la passage? 🙂

     • Sergiu

      Facem. Dar nu știu când, că sunt tare prins perioada asta. E haos zilele ăstea și nu pot promite nimic. Dar, rezolvăm noi cândva. Am mail-ul tău, am IP-ul tău, te găsesc! :))

     • Seth^^

      discord -> SunnyCloudy#1337
      steam -> SunnyCloudy1337
      twitter -> SunnyCloudy1337
      instagram -> SunnyCloudy1337
      youtube -> SunnyCloudy
      twitch -> SunnyCloudy

      ma gasesti si aici :))

 2. PerfectBeauty

  Este amuzanta exprimarea ta :)) Like pentru articol!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.