Făină și ulei, pentru toata lumea

Ganduri date spre citire, in data de:

Bă, da’, ce nu-nțeleg eu. Ce face, domne, lumea cu atâta făină?! Făină și ulei.

Adică, pot să înțeleg un mălai. Mai stai în casă, speriat de apocalipsa zombie, te plictisești, te-ai săturat de biscuiți, mai tragi o mămăligă. Că nu-ți trebuie decât apă și sare.

Mai înțeleg un gris. Că mai faci o supă de porumbel cu găluște. Nu-ți trebuie decât niște ouă, pe care le poți vâna de pe bloc, cu tot cu înaripatul în discuție. Niște morcovi crescuți în ghiveci și e gata meniul.

Pot să înțeleg și-o conservă cu fasole, îmbuteliată în China. O conservă cu umbre de carne și de restul gelatină. O conservă cu pateu de-ăla bun de pasăre, din slănină, șoric, oase și o senzație de ficat.

Dar ce fac oamenii cu atâta făină și ulei? O s-o ardă poetic pe pane e vino? Da’ nu merge, că la pâine îți mai trebuie și alte chestii. Cum ar fi, drojdie. Unde găsești tu drojdie, rezistentă la sfârșituri de lume, în plină apocalipsă? Sau poate îngroașă ciorba. Da’ nici asta nu merge. Că la ciorbă îți trebuie o grămadă de alte chestii, care n-o să se mai găsească după apucălipsă. Și… ce prăjești cu uleiul? Pateul din conservă? Gelatina din cealaltă conservă? Mazărea refrigerată?

Nu înțeleg.

Singura chestie care-mi vine în cap, e că făina o folosești pentru prevenție. Dai pe la ușă, după intrare, dai și pe pervaz la geam, să vezi dimineața dacă nu cumva ți-a intrat virusul, peste noapte, în casă. Că și virusul ăsta, o fi el chinezesc, dar n-are cum să fie atât de ninja încât să nu lase urme de papuci prin făină.

Iar la ulei, e și mai simplu. Tot de protecție. Dai cu el pe clanța ușii. Nu mai deschide nici dracu’ ușa, că le alunecă mâna. Și dacă nici asta nu e de ajuns, bagi covorașul din fața ușii în casă și dai cu ulei înainte de intrare. Ca la Singur Acasă. Doi. Pune mâna pe clanță, îi alunecă, nu mai are punct de sprijin, alunecă și picioarele, pierde echilibrul, cade în nas. Și tu strigi dinăuntru: nu primim cu virusul!

Mă rog. Numai întrebări am în cap. Făină, ulei și conserve. Curiozități de duminică.

N-a putut virusul ăsta să mai aștepte un pic. Că acum vin alegerile și ne umpleam cămara pe gratis.

Știu, nu e duminică, dar pe timp de apocalipsă nu se mai ține cont de zile. Poate să fie orice zi vrei. Și eu vreau, de exemplu, ca azi să fie duminică. Cel puțin, așa, de antrenament.

#AfarăBateVântulCuRezerve #NamFăinăNiciConserve #ÎnchideCăTeSunEu

(Sursa foto: Ziarul Delta)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *