Ah, deci asta era adevaratul motiv…

Ganduri date spre citire, in data de:

KauflandAh. Păi ziceți așa, mă, băieți, mă. Deci, nu e vorba despre o angajată care n-a vrut, n-a știut, să vorbească în românește, într-o comunitate cu majoritate etnică maghiară. Nici că el, clientul, n-a fost servit cum trebuie. Nici că a fost defavorizat. Nici că nu știm toată povestea. Sau cine știe ce alte motive cu substrat anti-minoritatea maghiară.

Ăstea-s motive pentru naivi. Care vor să se arunce într-o discuție care nu merită discutată. Și niște căcaturi umflate de media.

Adevăratul motiv este că… e cineva acolo care vrea să-i facă lanțului de magazine Kaufland o imagine de căcat. Ăsta e singurul motiv. Singurul. Restul sunt bălării pentru naivi. Păi ziceți așa, mă, băieți, mă!

Hoții ăia de la Kaufland. Această firmă nemțească, care a venit în România și ne fură din buzunare. Care fac numai nenorociri prin România, conform surselor citate de voi (stiripesurse, dcnews, aktual, flux). Care, să știți, sunt numai surse de încredere. Serioase. Piloni ai corectitudinii în presă.

Ăsta e motivul. Că trebuie cineva să-i mânjească de căcat pe ăia de la Kaufland. Păi ziceți așa, mă, băieți, mă. Să-i stârpim pe nemernici. Că, uite, ne fură din buzunare. Hoții dracului.

Dar până ajungem la ei, haideți să vă spun ceva. De furat, voi singuri vă furați din buzunare. Prin alegerile pe care le-ați făcut. Și le tot faceți. Prin oamenii pe care i-ați pus să conducă țara asta. Care acum stau liniștiți și privesc de pe margine cum vă agitați voi pentru niște chestii de căcat. Timp în care, vă mai și fură ceva de prin buzunare. Dacă mai aveți. Oameni care, dacă într-adevăr se întâmplă ceva nereguli, sunt indiferenți la ele. Sau și mai bine, chiar părtași.

Dar, nu. Haideți totuși să-i facem de căcat pe ăia de la Kaufland. Pentru că nu le-a mers un cântar, au avut o angajată care într-o zi a fost ciufută, pentru că vă fură din buzunare atunci când vă obligă să intrați la ei în magazin și cel mai important, dar cel mai important, pentru că-s nemți. Futu-le mama lor de occidentali, care fac saci de bani la noi în țară, pentru că noi nu suntem în stare.

Huo Kaufland! Huo!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *