Alt an, altă viață

Ganduri date spre citire, in data de:

Bună ziua, săru-mâna, să trăiți și la mulți ani. Da, bă. Altfel se vede lumea. Aveau dreptate ăștia, înainte de revelion. Cum am intrat în noul an, am și simțit, direct.

Vă spun, alt an, altă lume, altă viață.

Cum te uiți pe-afară, parcă ai și impresia că trăiești în altă țară. Tragi puternic aer în piept și vine așa, un miros de primăvară. De aer proaspăt combinat cu pișat de câine.

Mergi la cumpărături, nu se mai împinge nimeni în tine, e civilizație. Nu că nu vor, dar nu mai ai unde să te miști. Practic stai pe loc cu coșul. Te împrietenești cu el, vorbești cu el, e totul în regulă.

Proiectele se lucrează singure. Nu mai e stres. Muncești relaxat din cubiculul tău de-acasă. Clienții au devenit mai binevoitori și plătesc înainte. Înainte de iunie oricum.

Traficul e mai relaxat. Mai aerisit. Nu mai sunt 4820 de mașini pe-o bandă. Acum sunt doar 1812. Nu se mai grăbește nimeni în giratoriu. Claxoanele se dau acum doar din greșeală, când adormi cu capul pe volan. Re-la-xa-re. Practic, poți de-acum să mergi și cu bicicleta sau cu trotineta. Pe trotuar.

Nici nu mai zic de covidul ăsta. Ce covid, domne?! A plecat. S-a mutat. A și zis, de anul trecut, că el nici nu mai intră în 2021 că n-are rost. Păi, acum serios. Unde te uiți, toată lumea cu masca pe față. Pe gură, pe sub barbă, pe sub nas. Nu se poate. Ce să mai facă el în 2021?

Frumos, domne, frumos. Se vede că 2021 e altceva. ALT-CE-VA.

Hai, spor la muncă. Bine v-am găsit. Că nu ne-am mai auzit de anul trecut.

#2021eAltceva #ÎnchideCăteSunEu #Am1000DeChestiiDeFăcutDarMieSomn

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *