Cine a iesit in strada?!

Ganduri date spre citire, in data de:

Nu te mai gândi. Că te gândești mult, prost și fără rost. Îți zic eu cine a ieșit în stradă.

Am ieșit în stradă, ăștia care am votat în decembrie. Am ieșit în stradă, ăștia care tot dădeam îndemnuri de ieșit la vot. Ăștia care am stat pe Facebook. Ăștia care am comentat în timpul dar și după alegeri. Tot pe Facebook. Ăștia care am strâns din dinți când am auzit că a ieșit PSD-ul. Ăștia care i-au certat pe ceilalți care n-au ieșit la vot. Ăștia care sunt tineri. Ăștia care sunt bătrâni. Ăștia care au copii. Ăștia care au familii de întreținut. Ăștia care muncesc. Aștia care nu muncesc. Ăștia care au studii superioare. Ăștia care n-au.

Și-ți mai zic cine a mai ieșit. Au ieșit în stradă și cei care n-au fost la vot. Au ieșit în stradă și cei care au votat cu PSD-ul. Care s-au bucurat că a ieșit PSD-ul. Pe care nu-i acuzăm pentru alegerea făcută. Poate la momentul ăla, părea o soluție viabilă pentru ei. Au ieșit în stradă și cei care au stat doar pe Facebook la alegeri. Au ieșit și cei care spuneau că ”toți sunt la fel”. Au ieșit în stradă și oameni agitați. Dar și oameni liniștiți.

Au ieșit în stradă oameni deștepți. Oameni mai puțin pregătiți. Oameni harnici. Oameni mai puțin harnici. Oameni veseli. Oameni triști. Oameni nervoși. Oameni care n-au treabă cu politica. Oameni care au treabă cu politica. Oameni care nu se cunosc între ei. Oameni care se cunosc între ei. Oameni simpli. Oameni complicați.

Știi cine a ieșit în stradă?! Nu te mai gândi. Că te gândești mult, prost și fără rost. Îți zic eu cine a ieșit în stradă.

Am ieșit în stradă NOI. Pentru că nu mai e loc de ”ei”, de ”ceilalți”, de ”ăia”. Suntem doar NOI, cei care refuzăm să fim complici. Să ne lăsăm conduși de o haită de mafioți și hiene. NOI cei care, indiferent de apartenența sau preferințele politice, vrem ca țara asta să meargă ÎNAINTE, nu înapoi. NOI cei care refuzăm mafia. NOI cei care nu mai lăsăm capul jos și NOI cei care nu mai dăm mărunt din buze. Și cel mai important, am ieșit în stradă NOI. Cei care am învățat că dialogul, nu arătatul cu degetul, este calea către soluții. NOI cei care acceptăm și părerea ta. NOI cei care acceptăm că și alții au păreri. NOI cei care nu-i judecăm pe cei ca NOI.

Pentru că, prietene, îți spun eu. Nu te mai gândi. Crezi, nu crezi. Vezi, nu vezi. Ieși, nu ieși. Și tu ești tot ca noi. Iar în stradă, am ieșit NOI!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *