Doar voi mai puteti sa…

Ganduri date spre citire, in data de:

M-am săturat de sintagma asta ”doar voi mai puteți să schimbați ceva”. Doar voi sunteți cei care mai puteți să faceți. Doar voi sunteți cei care. Doar voi mai puteți să.

Nu, domnule. Noi toți, mai putem să. Toți tragem la căruța asta. Și dacă simți că nu merge în direcția care trebuie și tu mai poți să faci ceva.

Aruncatul ăsta al responsabilității, mascat cu o neputință de orice natură, este egal cu complicitatea, domnule. Nu doar noi mai putem să. Toată lumea mai poate să. Și tu mai poți să!

Au ieșit afară oameni cu vârste între 18 și 100 de ani. Mămici singure, cu copii lăsați acasă. Părinți cu salarii mici. Pensionari. Oameni care s-au simțit nedreptățiți. Și deopotrivă oameni cu salarii bune, oameni cu pensii bune, oameni cu nu foarte multe griji. Un milion de exemple. Toți diferiți. E o plajă întreagă de oameni care mai pot să. Și toată lumea mai poate să! Trebuie doar să te implici!

Ok. Nu poți să faci ce fac alții. Nu știi să faci ce fac alții. Nu poți să ieși la manifestație. Implică-te în altă parte. Informează-te. Informează-i și pe alții. Caută adevărul. Vorbește cu oamenii ăia care cred că țara asta e pe făgașul cel bun. Convinge lumea că suntem pe o pantă greșită. Că alunecăm încet-încet înspre niște zone din care nu ne mai putem întoarce așa ușor.

Nu, domnule. Nu ”doar noi” mai putem să facem ceva. Și TU mai poți să faci ceva. Noi toți mai putem să facem ceva. Să schimbăm ceva.

Pentru că în momentul în care tu îmi spui că ”doar voi mai puteți să schimbați ceva”, îmi spui de fapt că ai renunțat. Că ai lăsat țara pe mâinile unor hoți. Că nu mai vrei să lupți. Și îmi mai spui că în cazul unei nereușite, a noastră a celor care mai pot să, ești pregătit să dai vina pe noi. Că n-am reușit. Că n-am putut. Că n-am știut. Deci, automat te transformi în complice. Complice! Ai celor care ne fură, care ne bagă înapoi în cele mai negre vremuri.

Așa că, renunță la ”doar voi mai puteți să schimbați ceva”. Toți mai putem să facem ceva. Toți ne putem implica. Și doar TOȚI putem schimba și curăța mizeria asta care se revarsă din toate părțile și care o să ne astupe în curând.

Mă rog… Bine că nu-i luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *