E de fapt problema noastra…

Ganduri date spre citire, in data de:

Mă. Știi care e problema noastră? A ăstora, deștepți, frumoși, morali, harnici, care alergăm cu integritatea în brațe, a ăstora care rezistăm, care vrem o țară ca afară și care strângem mizeria de pe jos?! Problema noastră e că vrem prea multe în același timp. 1000 de lucruri în același timp. O MIE!

Pe când, în partea cealaltă, gruparea asta de mizerii umane care conduce țara, vrea doar un singur lucru. Bani. Atât. Nu vă faceți iluzii. Doar atât vor! Bani, bani, bani.

Noi suntem mulți, deștepți și frumoși, dar suntem sparți în 348 de grupuri și avem o mie de scopuri. Pe când ei au doar un singur scop. Bani! Și pentru că ei au un singur țel, aleargă spre el cu toată forța. Țara asta e o văcuță de la care, indiferent de sărăcia din teritoriu, se mai poate mulge bănuți. Mulți bănuți.

Terminați cu prostiile, cu ideologiile fanteziste și apocaliptice, cu naivitatea. Nu vă faceți iluzii, ăsta e singurul lor scop. Să pună mâna pe bani, să facă bani, cât mai mulți bani. Și o să facă totul ca să-și atingă acest scop. Apare educația în fața scopului lor? O dărâmă. Apare sănătatea pe undeva? O pun la pământ și ca ăia care furau ceasuri de pe soldații morți în război, mulg banii de pe ea. Apare justiția între ei și scopul lor?! O dărâmă și pe aia. Ei nu vor să aducă zonele sărace, mediul rural, la nivelul orașelor dezvoltate. Ei vor să aducă orașele dezvoltate la nivelul rural!

Toate. Băi, toate, mizeriile ăstea pe care le fac sunt unidirecționale. Scopul lor e unul singur! Să facă bani prin orice mijloace, să-i fure și să scape cu ei. Simplu.

Restul sunt naivități șoptite printre noi, ăștia intelectuali, virtuoși. Că partidul roșu, că se duce democrația, că ce proști, că ce scârbă, că ce lehamite, că se întâmplă nu știu ce. Căcat. Nu se întâmplă nimic. Suntem conduși de o gașcă mafiotă al cărui singur scop sunt banii noștri! Un singur scop au. Unul singur!

Și lasă-mă cu prostia aia că vor putere. Puterea pe care o au, e doar în capul lor. Ești puternic atunci când oameni puternici vin la tine cu plocoane, nu atunci când vin amărâții. Și ăia, aduși de tine cu autocarul. Au putere fix cât un țânțar. Bă, până și ăia aduși cu autocarul știu că ăștia nu au putere! Noi îi împuternicim. Noi îi facem mari. Noi îi scoatem din infirmitatea lor politică.

Și da. Și noi suntem proști. Râdem de ăia?! Că au venit ca vitele, băgate în tir pentru a fi duse la abator?! Noi suntem mai proști decât ei. Nu vă faceți iluzii. Cu toată inteligența, educația, moralitatea, bunul simț și simțul civic pe care-l avem. Suntem mai proști decât ăia. Pentru că vrem 1000 de lucruri în același timp! Vrem justiție. Vrem sănătate. Vrem drumuri. Vrem Roșia Montană. Vrem educație. Vrem drepturi, egalitate. Vrem economie. Vrem anti-corupție. Vrem. Vrem. Vrem.

Dar ăia care vor justiție, nu vin la ăștia care vor educație. Iar ăia care vor educație, nu vin la ăștia care vor sănătate. Iar ălora care vor sănătate, li se cam rupe de Roșia Montană. Și așa mai departe. Ai înțeles unde bat.

Trebuie să ne unim, băi, nene. Să venim toți la mitingurile care sunt logice, normale, evidente. Trebuie să sprijinim și celălalte grupuri. Să vrem ce vor ele. Acolo unde vrutul este firesc, logic și normal. Să ne ducem la ei și să-i aducem la noi. Pentru că doar așa vom reuși. Doar așa.

Și să nu mai vrem 1000 de lucruri în același timp! Futu-i mama ei de treabă.

Nu că-s ardelean, dar:
Ce vrem?! Sănătate.
– Să mergem toți cu cel mai mare miting de frumoși, deștepți, morali și etici și să cerem sănătate! Să cerem transparența ei. Să cerem decizii, soluții. Pentru sănătate. Aveți jumătate de an să rezolvați sănătatea. Dacă nu, venim în fața parlamentului și nu mai plecăm de-acolo până nu vă dăm jos.
Ce mai vrem?!
– Justiție. Facem cel mai mare miting de frumoși, deștepți, morali și etici și cerem justiție curată! Cerem transparența ei. Cerem decizii, soluții. Pentru justiție.
Ce mai vrem?!
– Educație! Ne unim într-un mare miting de frumoși, deștepți, morali și etici și să cerem educație! Decizii, soluții, pentru educație.

Băi. Dar nu toate în același timp! Nici cu un guvern competent nu ai putea să le rezolvi pe toate în același timp. Nu 1000 de lucruri în același timp!

Și știi care mai e problema noastră? A ăstora, deștepți, frumoși, morali, harnici, a ăstora care rezistăm, care vrem o țară ca afară și care strângem mizeria de pe jos?! Problema noastră e că nu suntem uniți. Și avem prea multe scopuri, pe care le urmărim în prea multe direcții. Pe când ei, au doar unul singur. Și și-l asigură.

Și nu ne organizăm. Nu ne implicăm decât, așa, la jumătate. Nu votăm, că n-avem cu cine. Nu ieșim, că nu ne reprezintă. Nu punem presiune. Dăm un șut și după aia plecăm acasă. Să vedem ce se întâmplă. Păi, nu se întâmplă nimic. Ah, atunci, nu mai e nimic de făcut. Să plecăm. Să găsim soluții să fugim. Ăștia deștepți, frumoși, morali, harnici.

Ah și să nu uit. Asta mi s-a părut cea mai tare. Noi suntem pilonul care ține guvernul. Care ține țara asta. Noi suntem puterea. Căcat! Suntem fix-pix pilon. Pilon sunt ăia pe care i-au adus cu autocarele. Ăia sunt pilonul. Noi suntem rampă de lansare. Ăia care votează (sau nu), ăia care îi lansează, ăia care îi pun acolo și odată ajunși acolo, își văd de-ale lor. Pentru că, nu-ți fă iluzii, odată ajunși acolo, probabil o să facă ceva pentru noi, dar și mai probabil o să facă cele mai multe, pentru ei. De 28 de ani, asta se întâmplă.

Asta e problema noastră. Trebuie să începem să acționăm unidirecțional. Trebuie să votăm. Trebuie să schimbăm mentalitatea, de la mic la mare. Nu pe-a noastră. Pe a lor, a celorlalți. Chiar și a necăjiților ăia. A bătrânilor. Sau a ălora mai slab pregătiți intelectual.

Nu suntem sus. Suntem tot jos. În aceași mocirlă cu ei. Ifosele intelectuale, semi-intelectuale, integritatea cu dublu-tăiș și liberalismele de Facebook sunt doar o iluzie. Trebuie să ne unim, să ne implicăm și punem în practică. Tot. Tot ce vrem. Tot ce știm. Împreună.

Avem la dispoziție doi ani. Atâți mai sunt. Doar doi. Dacă nu reușim în ăștia doi ani să ne adunăm, să ne facem o masă compactă, unidirecțională, ne așteaptă alți patru de jaf, hoție, nesimțire și bătaie de joc. Ani în care ei o să-și atingă scopul, iar noi o să le dărâmăm, o să le punem la pământ, o să renunțăm la ale noastre.

Mă rog. Am uitat ce-am vrut să spun. După ziua de ieri, știu, toți arătăm cu degetul într-o singură direcție. Dar eu cred că ar fi timpul să arătăm cu degetul și spre noi. Pentru că și noi suntem vinovați de situația în care ne aflăm.

Bine zicea Claudia. Dacă singura noastră problemă este mizeria pe care au lăsat-o mitingăriștii în Piața Victoriei, înseamnă că întradevăr avem o problemă.

Nene Dacian, hai cu partidul ăla azi!

Sursa imagine: Ziarul de Iași

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *