E foarte simplu. Noi nu intelegem.

Ganduri date spre citire, in data de:

Mă. Eu cred că noi nu înțelegem foarte bine ce fac ăștia. Adică, noi avem în cap tot felul de teorii, dar de fapt nu e chiar așa.

Fiți atenți. Eu zic așa. Ăștia cred că sunt conștienți că sunt toți lemne. Și că nu pot face nimic pentru țara asta, în patru ani. Pentru că le lipsesc aptitudinile. Cred că sunt praf și pulbere și ei știu asta.

Dar! Și aici te rog un pic să mă urmărești. Ei sunt partidul de la putere. Partidul majoritar. Și ce fac ei dacă sunt la putere?! Își asigură viitorul. Simplu.

În patru ani de zile, se duce pe valea pustiului toată țara asta. N-o să mai meargă nimic. Asta e clar. Și ei o intuiesc. Adică, mă rog, nu e greu, fiindcă ei aruncă totul la vale cu incompetența lor. Nu-i interesează. După ce se termină ăștia patru ani, o să intre în opoziție. Și o să fie simplu. O să latre de acolo, că noii aleși pe care o să-i punem la conducere, nu fac nimic.

Acum. Ei știind lucrurile ăstea, au patru ani la dispoziție să-și asigure viitorul. Și ce-ți asiguri dintr-un fotoliu de ministru?! Foarte simplu. Pensia!

Vă mai aduceți aminte, da? Un fost ministru, pensionat, ia pensie cam 1000-1500 de euro. Știu, nu ți se pare mult. Dar dacă transformi în lei, are între 4500 și 6750 de lei (rotunjit). Dacă are doar un singur mandat în CV. Dacă are mai multe, suma poate ajunge și la 3000 de euro. Pe lună!

Pe lângă care, le mai trecem și pe-ălea speciale. Pentru că ei fac muncă grea, indiferent de minister. Asudă în scaune. Și se îngrașă de la stres. Deci au nevoie de pensii speciale.

Așa. Acum, dacă mai ești cu mine: PSD-ul poate să schimbe două cabinete pe an. Da?! Câte unul la 6 luni. Oameni noi, fețe noi, incompetenți noi. Spunem minim. Că ei ar putea să schimbe și câte trei pe an.

4×2 = 8 cabinete

În fiecare cabinet sunt câte 28 de miniștri. Puțini dintre ei intră și în următorul. (Ăia sunt apropiații cercului drăgnesc. Care țintesc o pensie mai mare.) Așa. 28 în fiecare cabinet.

28×8 = 224 miniștrii. Care vor primi pensii.

Ai înțeles unde bat? Deci. Ei, prin rotație, își stabilesc de pe-acum viitorul. Și își asigură pensia aia liniștită.

Nu contează că-i prost, că-i deștept, că are, că n-are. Intră în rotație ca să-și asigure pensia.

Nu-i interesează pe ei ce se întâmplă cu țara, cu oamenii. Dacă ne ducem la vale, dacă intrăm în colaps, dacă o să murim de foame și altele. Ei și-au asigurat o bătrânețe liniștită! Pentru că statul o să le plătească obligatoriu pensia aia. Adică noi. Din buzunarele noastre.

Poa’ să ningă, poa’ să plouă, eu am pensie de ministru.

Nu mai iau în considerare vice-premieri, sub-miniștrii și alte sub-categorii. Care și ăștia vor încasa niște bănuți buni din buzunarele noastre.

Mă rog. Eu așa zic. Că de fapt noi o luăm pe după cireș, ne gândim la tot felul de teorii, dar de fapt ele sunt nule și doar una e valabilă. Aia în care ei își asigură viitorul ăla liniștit. Prin rotație. Câte 28 per mandat/cabinet.

Săru-mâna, bună ziua, să trăiți. Voi cum vă asigurați pensia?!

P.S. Eu mă duc până la ANAF să plătesc o poprire. Urați-mi succes. Brb.

Sursă imagine: Flickr

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *