Nu o să comentez foarte tare ținutele invitaților de data asta, deși știu că vă așteptați la asta. O să fac o remarcă totuși. Bărbații au fost foarte foarte bine îmbrăcați. Colorat, divers, serios, extravagant, you name it. Mi s-a părut, așa cum au notat și cei de la Variety în pre-show, că invitații de sex masculin chiar au pus pe ei tot ce e mai bun în materie de îmbrăcăminte. Vezi un pic, doar așa, de divertisment, floricica lui Eddie Redmayne. Haha. Sau Seth Rogen.
Bine, bine, nici doamnele sau domnișoarele nu au fost mai prejos. De la simplicitate la extravaganță, le-am văzut pe toate. Evident, au fost în centrul atenției ținutele de gală, de bal, sau realizate de fashion designeri de renume ca Armani, Valentino, Chanel, Gucci, Wang și așa mai departe. Mi-a plăcut cumva Jessica Chastain, care era îmbrăcată în pânza lui Spiderman. Rhea Seehorn, care a plecat de-acasă cu rochia lu’ bunica. Michelle Williams care arăta ca o floricică. Simplicitatea lui Margot Robbie. Sau sex-appeal-ul lui Heidi Klum. Damn, femeia asta nu îmbătrânește. Mă rog, mi-au plăcut mai multe. Nu știu dacă a fost o culoare a serii, care să fi dominat pe covorul roșu, dar cred că s-au dus un pic către albastru, mov și negru. Ce mi-a sărit mie în ochi. Sau culori mai închise, mai oficiale. Mă rog, nu știu, că nu-s expert în modă. Nu mai zic nimic de Billy Porter.
Apropo de covorul roșu, care era argintiu/gri. Cred că ăla care s-a gândit la chestia asta, era cumva ca mine, semi-discromat. S-a gândit că vin foarte mulți invitați/invitate în roșu și să nu-i confunde lumea cu covorul. Cred. Altă idee n-am. Haha. Dar n-a fost rău. A arătat bine și pe gri/argintiu.
Așa. Pe la interviuri, dacă n-ai apucat să vezi încă, o grămadă de lume euforică. Unii mult prea euforici aș zice. Cauzele, necunoscute. Haha. Și așa cum notau și cei de la Variety, foarte foarte multă lume. Ceea ce e un semn că, în ciuda scandalurilor de anul trecut, industria încă așteaptă în fiecare an această eliberare, acest eveniment, acest covor roșu. Plus că, ca în fiecare an, miroase în aer a Oscar.
Bun. Mai departe.
Jerrod Carmichael a început seara cu un monolog, care s-a vrut amuzant, deși mie personal mi s-a părut un pic forțat. N-a fost slab, dar nici nu s-a ridicat la calitatea glumelor aduse în edițiile anterioare de Ricky Gervais. Care pare să fie deja un tipar pentru toți hosterii de la Globurile de Aur care au venit după el. Știu, e nedrept, dar Ricky Gervais a ridicat tare de tot nivelul. Pe parcurs parcă s-a mai dezlegat un pic, dar tot forțate mi s-au părut, multe dintre glume. Pe scurt, Jerrod Carmichael a fost binișor. Dar se putea mult mai bine.
Invitații care s-au perindat pe scenă, premianții, prezentatorii au fost toți într-o notă de bine. Au fost câteva mici sughițuri pe ici pe colo, dar per ansamblu a fost bine. M-a distrat teribil Jennifer Coolidge și cred că și-a meritat premiul din The White Lotus. Mare actriță, mare caracter. La fel, mi se pare un mare caracter și Niecy Nash (The Rookie:Feds). Te încarcă cu energia ei. Evident, n-au rezistat mulți la impulsul de a face glume pe seama lui Will Smith, vezi Eddie Murphy sau Jerrod Carmichael. Dar, hei, este entertainment industry.
Despre premii, nu mai discut. Nu știu exact care sunt criteriile, sau mă rog, știu, dar câteodată nu par chiar băgate în seamă. Sunt multe premii care m-au surprins, cum ar fi Colin Farrell sau Cate Blanchett, dar, mă rog, ăstea sunt doar chestii care țin de părerea mea personală și de gusturile mele.
Nu-mi dau seama cum a detronat Abbott Elementary topul serialelor de comedie și cum a înhățat premiul, dar, din nou, e chestie de gusturi. The Banshees of Inisherin mi se pare că a fost premiantul cu cele mai multe merite, adică pe bune.
În partea opusă, The Fabelmans, deși este o poveste frumoasă, nu cred că le-a luat decât din cauza lui Steven Spielberg. Dacă spunea altcineva povestea, cred că nici nu ajungea cu el pe lista scurtă de nominalizați.
M-a surprins un pic și premiul pentru cel mai bun film în altă limbă decât engleza. Chiar mă așteptam să-l ia All Quiet on the Western Front.
La cel mai bun actor, hai să spunem că a fost greu de jurizat. Și eu înclinam către Austin Butler dar am mers pe Brendan Fraser și comeback-ul lui de excepție în The Whale. O notă personală totuși. Cred că Austin Butler nu mai iese în veci din rolul de Elvis. Eu am înțeles decompresia, după un rol greu, dar la el nu cred că mai e cale de întoarcere. Haha.
Premiul ridicat de Michelle Yeoh mi s-a părut meritat. Femeia asta e senzație. Când o să ajung la 60 de ani aș vrea să am și eu vitalitatea ei și bunul simț de care dă dovadă de fiecare dată. Știu, nu-i frumos să vorbești despre vârstă, mai ales că n-are nici o relevență. Dar tot mi se pare extraordinar.
Ke Huy Quan, sau cum îl știe toată lumea, băiețelul asiatic din The goonies, și-a pus și el o statuetă bine-meritată pe raftul cu premii. Tot pentru un rol din Everything Everywhere All at Once.
La seriale, mă așteptam cumva să fie premiată Julia Garner pentru rolul din Ozark. Fantastic rol. La fel și cu Evan Peters în The Jeffrey Dahmer Story. Nu mă așteptam în schimb la Jeremy Allen White sau Quinta Brunson. Dar, hei, din nou, gusturile mele sunt gusturile mele. Kevin Costner, să zicem că a luat meritat. Deși am pariat între el și Jeff Bridges și am mers pe Jeff Bridges. Zendaya a fost o surpriză plăcută. House of the Dragon n-a avut cu cine să concureze. Încă e destul de adâncă amprenta de la Game of Thrones.
Evident, trebuia adus pe podium și răsfățatul industriei, copilul care-și ia jucăriile și pleacă acasă dacă nu primește cioco, Guillermo del Toro. Dar hai să zicem că meritat. Guillermo del Toro’s Pinocchio e într-adevăr altceva. Mă rog, ce să mai, per total, a fost bine.
Și o notă specială. Recipienții premilor speciale au fost toți Murphy. Ryan Murphy și Eddie Murphy. Haha.
Iată și lista câștigătorilor de la Globurile de Aur, 2023.
Cel mai bun film dramă:
„The Fabelmans”
Cea mai bună comedie sau comedie muzicală:
„The Banshees of Inisherin”
Cel mai bun actor într-un film dramă:
Austin Butler în „Elvis”
Cea mai bună actriţă într-un film dramă:
Cate Blanchett în „Tar”
Cel mai bun actor într-o comedie:
Colin Farrell în „The Banshees of Inisherin”
Cea mai bună actriţă într-o comedie:
Michelle Yeoh în „Everything Everywhere All at Once”
Cel mai bun actor într-un rol secundar:
Ke Huy Quan în „Everything Everywhere All at Once”
Cea mai bună actriţă într-un rol secundar:
Angela Bassett în „Black Panther: Wakanda Forever”
Cel mai bun regizor:
Steven Spielberg pentru „The Fabelmans”
Cel mai bun scenariu:
Martin Mcdonagh pentru „The Banshees of Inisherin”
Cel mai bun film în altă limbă decât engleza:
„Argentina, 1985” (Argentina)
Cel mai bun film de animaţie:
„Guillermo del Toro’s Pinocchio”
Cel mai bun serial dramă:
„House of the Dragon”
Cel mai bun actor într-un serial dramă:
Kevin Costner, „Yellowstone”
Cea mai bună actriţă într-un serial dramă:
Zendaya, „Euphoria”
Cel mai bun serial comedie:
„Abbott Elementary”
Cel mai bun actor într-un serial comedie:
Jeremy Allen White, „The Bear”
Cea mai bună actriţă într-un serial comedie:
Quinta Brunson, „Abbott Elementary”
Cea mai bună actriţă în rol secundar într-un serial:
Julia Garner, ”Ozark”
Cel mai bun actor în rol secundar într-un serial:
Tyler James Williams, ”Abbott Elementary”
Cel mai bun film de televiziune sau mini-serie:
„The White Lotus”
Cel mai bun actor într-un film de televiziune sau o mini-serie:
Evan Peters, „The Jeffrey Dahmer Story”
Cea mai bună actriţă într-un film de televiziune sau o mini-serie:
Amanda Seyfried, „The Dropout”
Cea mai bună actriţă în rol secundar într-un film de televiziune sau o mini-serie:
Jennifer Coolidge, „The White Lotus”
Cel mai bun actor în rol secundar într-un film de televiziune sau o mini-serie:
Paul Walter Hauser, „Black Bird”
Best song într-un film:
Naatu Naatu – „RRR” (India)
Cea mai bună coloană sonoră într-un film:
Justin Hurwitz, „Babylon”
Vă invit să căutați pe net și momentele speciale, interviurile. Sunt multe chestii faine. Și o să descoperiți și oamenii din spatele actorilor. Sau, în unele cazuri, extravaganțele din spatele rolurilor pe care le interpretează. Cam atât pentru azi. Să aveți o zi exact așa cum v-o doriți!
Felicitari pentru cum s-a organizat acest eveniment! Si-au aratat invitatii si in moda si in vorba cu toata splendoarea. Au fost piese interesante si glume, care fac ca gala sa fie si mai atragatoare. M-am bucurat sa le vad stralucirea si modul in care s-au prezentat, oferindu-le invitatilor si prezentatorilor o sansa excelenta. A fost o seara fermecatoare si toti au zambit stralucitor pe covorul rosu!