Mini-serie: Godless (2017)

Ganduri date spre citire, in data de:

Godless (2017)Am văzut de curând o mini-serie care mi-a plăcut. Și nu mă așteptam să mă prindă, așa, din prima, dar s-a întâmplat. Bine, sincer să fiu, îmi și plac un pic filmele cu cowboy.

Așadar, astăzi o să vă spun 3-4 cuvinte despre: Godless (2017)

Așa cum vă spuneam, este o mini-serie, compusă din 7 episoade, cu o medie de rulaj de o oră per episod. Godless spune povestea unui orășel (La Belle), uitat de lume, dar accidental plin doar de femei. (De ce erau doar femei în oraș, vă las pe voi să descoperiți. Dar pot să vă avertizez că povestea lor, este una tristă.)

În acest orășel, își face apariția Roy Goode, un fost bandit, care a încercat să se despartă de banda lui. Bandă care însă, îl urmărește prin tot vestul.

Evident, povestea este mult mai complicată de atât. Dar tot ce pot să vă spun este că, e atât de cursivă, atât de bine închegată, atât de bine pusă pe planșă, încât e aproape imposibil să nu te prindă de la primul episod.

Totul se termină apoteotic, cum altfel decât cu o luptă între bine și rău. Roy Goode devenit parte a binelui. Și banda lui, în continuare parte a răului.

Cum se întâmplă asta însă, și ce povești se mai leagă până acolo, vă las pe voi să descoperiți. Și vă garantez, aveți la ce să vă uitați.

Ce mi-a plăcut mie în mod special:

– Povestea este foarte bine închegată. Nu te lasă cu spații goale. Și dezvăluie o întreagă lume. Din La Belle.
– Cinematografia este una bună. Și îți lasă gustul ăla de vest sălbatic în fiecare cadru.
– Distribuția este una la fel de bună. Dar probabil mai puțin cunoscută pentru cei care nu prea se uită la seriale.
– Muzica este foarte foarte bine aleasă. Și nu bate în clișee. Pe toată perioada mini-seriei, mixul dintre muzică și imagine aduce un extraordinar de mare plus.

Una peste alta, în rolul de mare răufăcător, îl avem pe Jeff Daniels care face un rol fantastic. Și din a cărui interpretare, vei rămâne cu asta în cap: Tell me son. Have you got a pappy?

Iar în rolul răului devenit bun, îl avem pe Jack O’Connell, care deși este un englez veritabil, face un rol bun sub cojocul unui outlaw/cowboy.

Ce să vă mai zic. E fain. Și nu știu cum, dar parcă ăstea ”mini” le ies cel mai bine celor de la Netflix. Pentru că da, este un show produs de ei.

Bine. Era și o gaură lăsată de ultimele serii western (Texas Rising, Hell on Wheels sau Deadwood) pe care ei au încercat s-o acopere. Și le-a ieșit.

Mă rog. Cam atât. Dacă vă plac filmele western. Vă recomand mini-seria Godless (2017).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *