Mister Bond. Bondar.

Ganduri date spre citire, in data de:

Așa. Deci. Stăteam eu și lucram liniștit, pierdut printre gândurile mele, când dintr-odată aud un scandal fantastic pe pervazul geamului meu larg deschis. Mă ridic de pe scaun și mă duc să văd despre ce e vorba.

Un bondar grăsun, cam cât o fisă de 10 bani (în circumferință) se dădea cu capul de geamul meu. Celălalt. Nu ăla larg deschis. Poc, poc, bzzz. Poc, Poc, răsuflare trasă, oftat. Bzzz.

Mă duc la birou, iau o coală de hârtie și mă apuc să-l conving să se urce pe ea. Prin fața lui, prin spatele lui, pe lateral. Numai pe deasupra n-am încercat. După ce reușesc într-un final să-l conving că suntem prieteni, scot foaia pe geam și-i dau drumul grasului în natură. Zboară puiule, zboară!

Mulțumit de fapta bună realizată, mă așez la birou și mă arunc din nou printre gânduri, muncă, treburi. După vreo două minute, ce să vezi. Din nou scandal pe geamul meu. Poc, poc, bzzz. Poc, Poc, răsuflare trasă, oftat. Bzzz.

Ghici ce. Tot grasul. Tot cu capul de geamul meu. Mă. N-avea cum să fie altul. Că semăna leit cu celălalt. Avea același costum. Aceeași circumferință. Tot. Era tot grasul ăla.

Ia Sergiule coala de hârtie. Apucă-te să-l convingi din nou că ești același prieten. Prin față, prin spate, pe lateral. Reușit într-un final. Dat drumul pe geam. Zboară grasule, zboară.

Am închis geamul pentru moment, că ăsta ori vrea să se mute la mine, ori a crezut că azi e ziua de spălat geamurile și a venit să mă ajute. Deși nu cred.

Ce vream să zic. Ăștia, bătrânii, de au născocit ei vorbe și proverbe, erau inteligenți nene.

Păi, uite. Cine seamănă se-adună. Da, știu, te gândești la circumferință. Nu.

Zic doar așa, că și eu sunt la fel. Mă trezesc câteodată că intru în câte-o situație, de nu mai știu cum să ies din ea. Și mă dau cu capul de toate geamurile până ies din ea. Sau mă ajută vreun binevoitor să ies. Mă rog. Și alte asemănări.

Bună dimineața. Altfel, voi bine?

#LeneșiiLaLeneșiTrag

#CineSeDăCuCapulDeGeamDeDimineațăSeDăToatăZiua

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *