Mizerii si utopii, ca dupa protest

Ganduri date spre citire, in data de:

Jandarmeria, această „instituție” aservită regimului, care răspunde ordinelor venite pe linie politică, cu bătaie, violență și atac asupra cetățenilor pe care au jurat să-i apere. Păi, băi proștilor, și pentru voi se striga aseară în piață, băi nenorociților. Și pentru voi au venit oamenii ăia acolo. Și pentru binele vostru. Pentru viitorul vostru. Și sper să vă dați seama de asta atunci când o să vă stingeți de foame pe marginea trotuarului sau prin pușcării. Ceea ce vă doresc din tot sufletul. Mizeriilor.

Serviți regimul, slugilor. Și sper să vă uscați pe picioare și să pieriți ca niște mizerii ce sunteți. Pentru că n-o să fiți jandarmi toată viața. Vin alți necalificați care au nevoie de slujbe și se visează polițiști. Și voi o să îmbătrâniți. Și n-o să mai fiți apți să aruncați cu bastonul, cu gaze și cu grenade în nevinovați. Și sper ca atunci, când se va întâmpla asta, să fiți dați afară și să fiți lăsați fără apărare. În mijlocul nostru.

Iar pentru restul, da, nu mai vorbim despre „partidul de la conducere”, vorbim despre un regim erdoganian care începe să se contureze din ce în ce mai clar. Pumnul în gură, dezinformarea, mituirea naivilor, asmuțirea forțelor de ordine asupra populației, coagularea puterii în jurul unui grup restrâns de oameni sau chiar în jurul unuia singur. REGIM!

DEMISIA! DEMISIA! DEMISIA!

P.S. Aș vrea, cumva, ca niște oameni deștepți, să dezvolte o lege prin care eu, cetățeanul, să pot din banii pe care îi plătesc către stat sub forma de taxe și impozite, să aleg către cine să fie redirecționați.

Adică: domne, am plătit 100 de lei impozit, vreau ca din ăștia, 50 să se ducă la sănătate, 50 la educație. Sau ceva de genul ăsta. La jandarmerie, ăsta, dragnarmerie, n-aș da un leu. Unul!

Mă rog. Știu, utopie. Era doar un gând.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *