Poate cel mai fain documentar…

Ganduri date spre citire, in data de:

N-am mai scris de mult pe blog. Treabă multă, vremea trece, scuzele de rigoare. Azi am o recomandare pentru voi. În cazul în care nu l-ați văzut deja, vă invit la o baie de culoare, bucurie, emoție, mirare și minuni, toate strânse într-o oră și vreo 42 de minute. Samsara (2011)

Știu, s-a mai vorbit despre el, dar pentru mine personal rămâne unul dintre cele mai bine realizate documentare. Impact, este cuvântul cu care aș descrie tot filmul. Că despre trăit, fiecare îl trăiește în felul lui.

Scurtă descriere:

„Samsara” nu este un documentar tradițional, ci un proiect care ne încurajează propriile interpretări inspirate de muzica și imaginile care amestecă străvechiul cu modernul.

Filmat de-a lungul unei perioade de aproape cinci ani, în 25 de țări, documentarul ne transportă spre locuri sacre, zone distruse, locurile unor dezastre, situri industriale și minuni naturale.

Lipsindu-ne de dialog și texte descriptive, „Samsara” ne dă peste cap așteptările legate de un documentar tradițional și, în schimb, ne încurajează să ne creăm propriile interpretări inspirate de muzica și imaginile care amestecă aspectele străvechi cu cele moderne.

Filmul explorează minunile lumii noastre, de la lucrurile obișnuite la cele miraculoase, amploarea de neînțeles a spiritualității omului și experienței umane și iluminează legăturile dintre umanitate și restul naturii.

Link IMDb:

https://www.imdb.com/title/tt0770802/

Trailer Samsara (2011):

Vizionare plăcută!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *