Recomandare: No Country for Old Men

Ganduri date spre citire, in data de:

No Country for Old MenȘi pentru că mi-am amintit de Josh Brolin mai devreme, sunt sigur că pe ăsta îl știți, dar eu zic că e unul dintre filmele ălea care merită revăzute.

Așadar, recomandare pentru astăzi, No Country for Old Men (2007).

Știu, probabil o să spuneți că ăsta e un film care nu și-a meritat cele 4 Oscar-uri puse pe curea, dar vă garantez, vă înșelați.

Pe lângă abundența de actori foarte foarte buni, din care reamintim de Josh Brolin, Tommy Lee Jones, Woody Harrelson sau underrated-ul Stephen Root, îl avem într-un rol de excepție pe Javier Bardem.

Sigur, toți cei menționați, fac din firul poveștii, ceva excepțional. Și toți acoperă magistral parți din poveste și fac din ea un tot. Dar Javier Bardem, Javier Bardem face rolul vieții lui. Și asta nu o spun neapărat eu, un habarnist, ci academia de film, care l-a și recompensat pentru asta, cu un Oscar.

Bine, sincer să fiu, e și unul dintre actorii ăia cărora li se potrivesc mănușă rolurile de răufăcători. Am vrut să scriu ”bad guy” dar o auzeam pe Irina Margareta Nistor, cumva, în cap.

Așa. Povestea pleacă de la punctul în care un vânător (Moss), găsește în prerie, o mână de traficanți de droguri, morți. Probabil o tranzacție care n-a mers cum ar fi trebuit și în urma căreia, indivizii s-au omorât între ei. Partea interesantă e că, pe lângă cadavre, Moss găsește și o geantă cu ceva milioane de dolari. Iar în loc să anunțe poliția, Moss se hotărăște să ia geanta cu bani și să se facă nevăzut.

Dar lucrurile nu stau așa simplu. Mai ales că după geantă, apare în pisaj Anton, un criminal psihopat, care lasă în urma lui o dâră de cadavre.

Cum se desfășoară și se dezvăluie restul filmului, care sunt consecințele, care este deznodământul, va trebui să descoperiți singuri. (Asta dacă, așa cum am spus mai sus, nu l-ați văzut deja).

Dar, vă garantez, nu o să vă plictisiți. Mai ales că, toată linia epică apelează cumva la conștiința ta și te pune în scaunul șoferului. Oare eu aș fi luat banii?!

Vizionare plăcută!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *