Oh, wait…

Ganduri date spre citire, in data de:

Când o să ajungem în situația în care părerile contra, diferite sau anti-ceva, vor fi pedepsite, putem să ne luăm la revedere de la democrație. (Oh, wait…)

Când o să ajungem în situația în care autoritățile vor găsi tot felul de căi și se vor folosi de tot felul de subterfugii ca să te pedepsească pentru o părere contra lor, putem să ne luăm la revedere de la democrație. (Oh, wait…)

Când o să ajungem în situația în care, oamenii mici vor fi tratați ca niște iobagi. Când ăla care va avea de plătit renta de 4000 de lei va fi hăituit, iar boierul care va avea de plătit 400.000 va scăpa, atunci ne putem lua la revedere de la democrație. (Oh, wait…)

Când autoritățile vor da legi pentru cei puțini, nu pentru cei mulți. Când cei care conduc țara vor da legi pentru ei, nu pentru noi. Când legiuitorii vor șterge păcatele lor, dar nu și pe-ale noastre. Ei bine, atunci ne putem lua la revedere de la democrație. (Oh, wait…)

Când ăia corupți vor avea întâietate în fața celor curați, celor care muncesc, celor care servesc această țară, atunci ne putem lua la revedere de la democrație. (Oh, wait…)

Democrația în România, e exact ca un analfabet funcțional. Merge pe stradă, se salută cu lumea, deschide ușa la bătrânele, dar cu prima ocazie îți va face vânt pe scări. Sau te va închide în beci. Cu lumina stinsă.

Nu pentru că vrea. Ci pentru că nu știe. Ce e bine și ce e rău. Pentru că nimeni n-a învățat-o, în 27 de ani, că și înjurătura e tot o libertate. Că a fi în opoziție e tot o libertate. Că nimeni nu e mai presus, nimănui nu i se cuvine și toată lumea are EXACT aceleași drepturi. Nimeni n-a învățat-o că legea e EGALĂ pentru toți. Drepturile sunt EGALE pentru toți. La fel cum sunt și responsabilitățile.

Trăim într-o democrație. În România anului 2017, este democrație. (Oh, wait…)

P.S. De la Vicky Pedia citire:

Democrația (în traducere literală „conducere de către popor”, din grecescul δημοκρατία – demokratia, de la demos, „popor” + kratos, „putere” = „puterea poporului”) este un regim politic care se bazează pe voința poporului. Principiile de bază ale democrației sunt votul universal și suveranitatea națiunii. De esența democrației moderne ține respectarea drepturilor omului (egalitatea în fața legii, dreptul la opinie etc.), pluripartidismul, limitarea și separarea puterilor în stat.

Oh, wait…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *