Ohayou Gozaimasu

Ganduri date spre citire, in data de:

Deci. Prim-ministrul Japoniei, Shinzo Abe, vine în România într-o vizită de lucru. Vizită istorică de altfel. N-a mai fost nici un prim-ministru japonez pe la noi. Așa, să trecem peste.

Omul vine în România din aceleași motive pentru care orice conducător de stat se duce în alte state. În vizite de lucru. Omul vine în România să discute cu guvernul nostru, să găsească oportunități de afaceri, oportunități de investiții, de import, de export, de comerț și-așa mai departe. Pe scurt, să lege o relație de afaceri cu țara noastră.

Acum. Îi știi și tu pe japonezii ăștia. Cu respectul lor, cu lucrurile făcute bine, cu seriozitatea lor, cu tendința de a revoluționa și de a împinge lucrurile în direcția bună.

Gândește-te că vin în România. O Românie cu un prim-ministru demisionat. Cu un guvern căzut și/sau/plus corupt. O țară plină de proști. O țară condusă de hoți, de mafioți.

Întrebare. În următoarea perioadă, pe termen scurt și termen lung… ghici cu ce țară n-o să facă afaceri Japonia?! Îți dau 3 variante de răspuns.

– Bananistan
– Absurdistan
– Statul paralel

Mă rog. Eu cred că n-au calculat bine japonezii.

Ca să tratați cu România, nu pe prim-ministru trebuia să-l trimiteți, băi, băieți. Trebuia să-i trimiteți pe ăia din Yakuza. Ca să se discute, așa, de la egal la egal. De la clan la clan.

Mă rog. Uite-așa se mai duce pe apa sâmbetei încă o oportunitate (bună) de afaceri pentru România. Nu că am fi avut vreo șansă oricum.

Altfel?! Voi bine?! Buna dimineața. Adică, ăsta… Ohayou gozaimasu. Cum ar spune frații noștri din Țara Soarelui Răsare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *