Spirit romanesc. 100%

Ganduri date spre citire, in data de:

V-am mai spus că în fața blocului am o biserică? V-am mai spus. Deci, fiți atenți.

Două doamne/domnișoare. Una a venit la 19:10. Cealaltă la 19:30.

În fața bisericii e un liliac. Stă și el pe-acolo, nestingherit. Din an în an mai croșetează și el niște flori, mai aruncă cu parfum în aer. Să se facă văzut. Viață de liliac, ce să faci.

A venit prima doamnă/domnișoară, a rupt cu putere crengile, de ziceai că vrea să-l rupă din rădăcini. Liliacul, un nesimțit probabil, s-a împotrivit. Dar doamna nu s-a lăsat. L-a chelit și jumulit de câteva crengi. Și l-a lăsat așa, de zici că l-a bătut soarta. După ce a terminat, doamna fuga-fuguța, și-a luat tălpășită. Dar nu înainte să se întoarcă cu fața la crucea din fața bisericii, să-și facă trei cruci și probabil să zică un Doamne-ajută. Și s-a ușchit.

A doua doamnă/domnișoară a venit un pic mai târziu. Pe la și jumate. S-a uitat circumspect primprejur, a văzut că-i singură și, evident, a sărit pe liliac. Dă-i și trage de el. Rupe crengile. Ciufulește-l. Fă-l praf. Mă rog. Și-a luat porția de flori, s-a întors cu fața la cruce, și-a făcut trei cruci și a mormăit ceva și a tulit-o la fel de circumspect.

Deci. Cum să vă zic eu.

Dacă nici ăsta nu e 100% spiritul românesc creștin cu familie tradițională, nici unul nu mai e.

Păi. Numai noi suntem în stare să furăm, să distrugem, să rupem, să facem praf. Ceva. Orice. Tot. După care, să ne facem trei cruci și să zicem un Doamne-ajută și gata, totul e rezolvat. Totul e iertat. Totul e în regulă. Cum era aia cu fi-mi-ar scârbă?!

Faza cea mai tare e că, cele două dudui sunt în fiecare duminică în fața bisericii. Pioase și cu baticuțe pe cap, se roagă probabil la Dumnezeu pentru iertarea păcatelor. Păi nu vă iartă, fă, coțohârlelor. Că și pe liliac, tot el l-a pus pe pământ (dacă e s-o iau după teoria voastră). Să vadă dacă aveți grijă de el. Fi-v-ar neamul.

Mă rog. Știu. Tu te întrebi ce dracu’ fac eu pe geam juma de oră. Ei, uite, mă uit la lume. Big brother-ul. Ochiul din cer. De la etajul patru. Camera de supraveghere. Haha. Și mă mai intitulez și agnostic. Haha. Așa ceva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *