Throwback… cateva decenii

Ganduri date spre citire, in data de:

Bomboane gumateÎnghețată Polar. Covrigi rotunzi, de care îți luai și ți puneai pe mână, ca pe brățară (brățări). Gumă de mestecat în formă de țigară. De mestecai la ea până ți se termina mestecatul. Mentosane. Bomboane pentru colivă. Bomboane gumate, verzi, de la chinezi (erau de fapt dropsuri pentru răceală). Vitamina C. Sirop. Deit. Brifcor. Biscuiți Chindia. Fursecuri la kilogram. Ciocolată la kilogram. Șerbet.

Portocale. Banane. Gutui. Iarna. Sâmburi de caise. Nuci. Jir. Pepeni. Vara.

Sandwich cu parizer. Sandwich cu marmeladă. Sandwich cu salam. Sandwich cu șnițel din parizer (cu ou). Sandwich cu pui, de luat pe tren. Salam de Sibiu, care trebuia lăsat la uscat pe balcon. Salam uscat, care la fel mai trebuia lăsat la uscat. Parizer. Parizer de soia. Salam de soia. Salam de vară.

Cașcaval, de-ăla uscat, la roată. Unt. Nu margarină, unt. Gem, făcut în casă. Murături din beci. Zacuscă. Borș. Tot făcute-n casă.

Castraveți lungi. Ridichi. Gulii. Slănină. Picioare de porc. Piftie. Pește. Stavrid. Cu mujdei și mămăligă. Creveți de-ăia de se umflau în ulei. Tacâmuri de pui.

Untură pe felie de pâine, cu sare și piper pe deasupra. Felie de pâine prăjită, dată cu usturoi după prăjeală. Felie de pâine, udată și dată cu zahăr pe deasupra. Pâine cu gelatină, din conserva de carne de porc.

Ceai în care se înmuiau biscuiți. Ceai de mentă. Ceai de tei. Ceai de păpădie. Ceai de brad. Toate culese de tine. Sirop de brad. Sirop de sfeclă. Sirop de ridiche, neagră. Făcute în casă. Ciuperci, adunate din pădure. Mure, tot din pădure. Afine, tot din pădure. Corcodușe, tot din pădure.

Ștevie, leurdă, lobodă. Dinainte să fie niște fumuri în capul unor vegani. Sarmale în foi de viță. Foi de viță culese din vița de la intrarea în scara blocului.

Tăiței de casă. Supă de pui, cu tăițeii ăia. Prăjituri făcute în casă. Cozonac făcut în casă. Mai făcut pe o parte, că așa ardea cuptorul.

Și altele.

You know nothing Jon Snow!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *