Un 2018 exact asa cum vi-l doriti!

Ganduri date spre citire, in data de:

2018Obișnuiam la sfârșit de an să mai scriu pe-aici câte o urare, o vorbă bună, o chestie, o socoteală. Ceva optimist, pentru noul an care se deschide în fața noastră.

Anul ăsta însă, vă spun sincer, sunt foarte pesimist. Și o să termin anul în nota asta, pentru că nu pot să scap de sentimentul ăsta. Că nu va fi mai bine. Că oricât ne zbatem noi, câțiva dintre noi, nu vom reuși să ieșim la lumină. Și aș vrea ca anul viitor să râdeți de mine, să-mi spuneți ”uite, bă, fraiere, n-ai avut dreptate”. Dar nu cred că o să se întâmple. Pentru că ne așteaptă vremuri grele. Garantat.

Degeaba tragem la căruța asta 100 de mii, 300 de mii, un milion, dacă alți 18 milioane stau în ea fără să ridice un deget. Degeaba. Și comoditatea asta, delăsarea, memoria asta scurtă, ne-a aruncat pe marginea unei prăpăstii. Pe care stăm acum. Acum, între acest 2017 tumultuos și un viitor 2018 îngrozitor.

Și vreau să nu fie așa. Și vreau să vă fie bine. Să râdeți de mine, că am fost un pesimist, că n-am văzut spre bine. Vreau. Dar nu sunt doar pesimist. Sunt și raționalist (dacă există cuvântul ăsta). Realist. Nu văd absolut nici o ieșire din situația asta în care ne aflăm. Nu mai văd.

O țară bătrână, dărâmată, furată de cei puțini și lăsată să moară de către cei mulți. O țară în care comoditatea și memoria scurtă e complice la hoția lor. O țară care-și pierde libertatea. Pentru că da, într-o țară condusă de corupți nu vei fi niciodată liber. Vei avea impresia că ești, dar vei fi doar un pion, gata de sacrificat în jocurile lor murdare. Lucru care se va întâmpla, cu siguranță.

Și-o să ne aducem aminte de libertatea pe care am avut-o și pe care n-am știut s-o folosim. Sau pe care-am folosit-o prost. De libertatea pe care am cheltuit-o pe papagali, pe parveniți, pe hoți și pe mincinoși. De libertatea de a sta în casă, atunci când nu trebuia. De libertatea de a nu vota, atunci când trebuia.

Cândva.

Pentru 2018?! Vă doresc să vă fie bine. Și dacă nu vă este mai bine, măcar să nu vă fie rău.

Să fiți sănătoși. Să mai puteți lupta, cei care mai vreți să luptați. Să mai puteți munci, cei care mai vreți să munciți. Să faceți bine, cei care mai vreți să faceți bine. Să iubiți, cei care mai vreți să iubiți. Să iertați, cei care mai vreți să iertați. Și să-mpărțiți, cei care vreți să împărțiți.

Vă doresc zile senine. Să fiți alături de cei dragi vouă. Să vă bucurați de ei. De familie, de prieteni, iubiți, iubite, soți și soții, copii, nepoți. Să vă meargă totul așa cum vă doriți. Să reușiți tot ce vă propuneți.

În 2018, să vă fie bine.

Gata. Să aveți un revelion frumos, masa plină, paharele așișderea, pe cei dragi pe lângă voi, buzunarele pline de bani și chiloți roșii.

Distracție plăcută, petrecere faină și La mulți ani!

Să ne-auzim cu bine la anu’!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *