Recomandare: Native Son (2019)

Ganduri date spre citire, in data de:

Native son (2019)Ah. Încă un film care mi-a atras atenția, stârnit curiozitate și în urma căruia am rămas oarecum impresionat.

Native Son (2019)

Native Son spune povestea unui tânăr de culoare care așteaptă o oportunitate ca să iasă din cartier, din sărăcie, din umbra în care era predestinat să stea prin naștere. Tânărul obține această șansă și își găsește un loc de muncă bine plătit, într-o lumea a albilor bogați.

Însă aflăm din toată povestea, cât de repede se poate transforma un lucru bun, într-unul groaznic.

Și mai multe nu vă spun. Vă las să descoperiți singuri.

Recunosc, nu am citit nuvela lui Richard Wright, după care este adaptat filmul, însă am fost plăcut surprins de rezultatul obținut.

Chiar dacă scenariul pare sărăcăcios și prea simplist, rezultatul final este unul bun și aduce cu el o notă de realism pe care e imposibil să n-o sesizezi. Filmul curge relativ încet, însă se rupe dintr-odată și te bagă într-o mare de emoții de tot felul.

Talentul actoricesc al lui Ashton Sanders (rolul principal) este de mare clasă. Dar noi mai știm de el și din Moonlight (2016). Felul ăla al lui de a fi, oarecum speriat de bombe, s-a mulat perfect pe rolul interpretat.

Da, ok. Probabil nu e un film de Oscar. Adică, mai mult ca sigur. Nu e woohoo. Și mult mai probabil o să se piardă în timp, ca multe alte filme de nivel mediu, nefiind o capodoperă absolută. Dar eu tot vi-l recomand.

Așadar, Native Son (2019), ladies and gents. Vizionare plăcută.

https://www.imdb.com/title/tt6566768/

Native son (2019)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *