Sărbătorile vin, sărbătorile vin

Ganduri date spre citire, in data de:

Aia-i, frate! De-abia acum îmi dau seama că vin sărbătorile. Adică, așa, cumva, intru în spiritul sărbătorilor. De-abia acum miroase a crăciun. A sărbători de iarnă. A împodobește mamă bradul. Știi?

Mă întrebi cum?! Simplu. Nu, nu a nins.

Au trecut prin fața blocului băieții ăia cu uratul. Urlatul. Țipatul. Colindatul. Ceva. Știi de care zic? Ăia, 5 băieți. Unul îmbrăcat în urs, unul în capră, unul în Moș Crăciun. De nu știi la ce te uiți, la Capra cu trei iezi, Scufița Roșie sau vreun episod din Walking Dead.

Și pe lângă ei, e băiatul ăla care țipă ceva, din care nu-nțelegi decât ”crăciun”, ”creștine”, ”la anul” și ”sănătate”. Sau, mă rog, poate tu înțelegi altceva. O fi ca la grila aia de circulase pe net, cu 1000 de litere așezate haotic și primele 3 cuvinte pe care le vedeai erau viitorul tău sau ceva. Mă rog.

Și pe lângă ăștia patru, mai e ăla, nene. Bassul și cu toba mare. La propriu. Băiatul ăla care are o tobă de-aia mare și când dă în ea se-aude până-n Bulgaria. De ies ăia din Varna pe la porți: ce tătă se-ntâmplătătă? Așa. Și băiatul ăsta e din categoria aia de oameni, care n-are nici o treabă cu restul compoziției. E pe ritmul lui. Dă în tobă ca surdu-n clopote. Băi, nu că se aude până-n Bulgaria. Nu. Îți cade tencuiala de pe bloc! Ți se dă feng-shui-ul peste cap prin casă. Îți amețește chakrele, nu-ți mai auzi gândurile.

Și, no, ca orice cetățean, te mănâncă-n cur să te uiți pe geam la ei. Atât! Nu mai pleacă din fața geamului tău până nu îndeplinește băiatul ăla 400 de bătăi în tobă și celălalt 12 ”crăciun” și 8 ”sănătate”.

Am vrut să-i filmez, dar mi-a fost rușine de telefon. Că, no, cu ce-a greșit el să-l supun la asemenea stres? Plus că e telefon de-ăla scump, de figuri. Poate îmi crăpa dracului display-ul sau ceva.

Mă rog. Gata. E oficial. Au venit sărbătorile.

Să vă fie cu bine, să vă fie cu căldură, de-aia de la suflet, să fiți sănătoși și să petreceți cu bine alături de cei dragi vouă. Sărbători fericite!

🎅

#SărbătorileVin #SărbătorileȚuică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *